prva stran  O spletnem mestu
     dohodnina.com
Pasadena
PRVA STRAN IZRAČUNNOVICEZAKONODAJAFORUM
Izračun dohodnine Koristne povezave Uporabni podatki Forum PasadenaAd telebani.si http://sl.openoffice.org www.pasadena.si

ZAKAJ SE NAM SPLAČA PRIDRUŽITI?
Brez obveznosti
Velika izbira knjig
Do 40% popusta
Vedno na tekočem

Forum

Nazaj na Forum

Pregledujete zadnje odgovore, ki jih je napisal sajmon

Darilo

Poglej temo 

sajmon, 28. februar 2010 (00:56)
Za hčerko rojeno v letu 2009 smo izkoristili ugodnost banke Nove KBM, ki ob odprtju varčevalnega računa podari znesek 50,00 EUR.
Sedaj smo dobili dopis banke, "Pregled izplačanih dohodkov v letu 2009", kjer je omenjen znesek okarakteriziran kot vrsta dohodka 6100 - Darila.
Zanima me, ali moramo sedaj s tem papirjem kaj ukreniti, oddati kakšno napoved, oz. kako se to darilo upošteva pri izračunu dohodnine?
(Hčerka ni imela nobenih drugih obdavčljivih dohodkov.)

Napoved za kapitalski dobiček

Poglej temo 

sajmon, 5. februar 2008 (15:09)
V času privatizacije podjetja Radenska Radenci sem v okviru interne razdelitve (takrat sem bil zaposlen v Radenski) z lastninskim certifikatom "kupil" delnice Radenske. Ob prevzemu Radenske iz strani Pivovarne Laško, sem "konvertiral" delnice Radenske v delnice Pivovarne Laško. Delnice Pivovarne Laško sem lani (avgust 2007) prodal. Ali moram oddati davčno napoved za kapitalski dobiček, glede na to da delnic dejansko nikoli nisem kupil in gre posredno za delnice iz lastninskega preoblikovanja?
Pravice pridržane: dohodnina.com | urednik: Marjeta Končar
© Založba Pasadena, Ljubljana 2010 | Omejitev odgovornosti | spletne rešitve © (T)media