|
ZAKAJ SE NAM SPLAČA PRIDRUŽITI?
Brez obveznosti
Velika izbira knjig
Do 40% popusta
Vedno na tekočem
|
Forum
| Davčni nerezident - pa vseeno prejel informativni izračun |
Zaklenjeno
| |
enaane, 9. junij 2010 (11:42)
| Pozdravljeni,
živimo in delamo v tujini. Mož ima s strani davčnega urada odločbo, da je davčni nerezident. Zakaj je prejel informativni izračun? In kje je DURS dobil podatke za le tega? Po tem izračunu bi moral plačati visok znesek dohodnine. Zdaj mora podati ugovor. Kaj če ne bi imeli človeka v Sloveniji, ki prebira našo pošto in ne bi podali ugovora - bi mož plačal dohodnino? In na podlagi česa so mu avtomatsko dali mene (ženo) in sina v olajšavo, če pa sem bila jaz pol leta še zaposlena?
Hvala za odgovore in lep pozdrav. | |
 |
| Odg: Davčni nerezident - pa vseeno prejel informativni izračun |
Kot izhodišče Zaklenjeno
| |
Marjeta Končar, 14. junij 2010 (13:22), odgovor na: Davčni nerezident - pa vseeno prejel informativni izračun
| Informativni izračuni se pošiljajo zavezancem rezidentom, zato ne vem, zakaj ga je prejel tudi vaš mož. Morda je inf. izračun prejel, če je bil še del leta 2009 rezident (izračun samo za ta del) in mora plačati dohodnino samo za ta del leta.
Morda pa DURS v svojih registrih statusa vašega moža še nima označenega kot nerezidenta. Ne morem pojasniti, od kje DURS-u podatki.
Upoštevanje vas in vašega sina v olajšavo morda izhaja iz podatkov iz preteklih let.
Predlagam, da se zadevi osebno pozanimate pri vašem pristojnem davčnem uradu. | |
|
|
|
|